Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Далвина Амфора Шардоне

Полусуво бело вино - Oвошно - Полно тело
Винарија: Dalvina
€7,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€7,15
€6,75
+ -

Вино со арома на круша, јаболко, цитрон и тропско овошје. Шардонето на Далвина e остро и свежо. Исклучително вино, неговата киселост и овошна каректеристика зборува самата за себе, кои се чисти и остри  на непцето.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Шардоне

Најдобро се служи: 8ºC - 10ºC

Комбинација со храна: Козјо и кравјо сирење, пилешко, свинско филе, пастрмка, лосос, морски плодови и школки.

 

 

Вино со арома на круша, јаболко, цитрон и тропско овошје. Шардонето на Далвина e остро и свежо. Исклучително вино, неговата киселост и овошна каректеристика зборува самата за себе, кои се чисти и остри  на непцето.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Шардоне

Најдобро се служи: 8ºC - 10ºC

Комбинација со храна: Козјо и кравјо сирење, пилешко, свинско филе, пастрмка, лосос, морски плодови и школки.

 

 

Спецификации на производот
Cорта Бело
Вкус Полу - Cува
Карактер Овошен
Карактер Минерал
Карактер Комплекс
Грозје Zupljanka
Грозје Ркацители
Грозје Смедеревка
Храна Аперитив
Храна Gevogelte
Храна Риба
Храна Светли сирења
Храна Салати
Ознаки за производ
top