Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Далвина - Елегија - Совињон Блан

Сува розе вино - овошно - зачинето
Винарија: Dalvina
€12,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€11,88
€11,25
+ -

Произведено и транспортирано со особено внимание од сопствени лозови насади. Виното го карактеризира зеленкасто-жолта боја, а аромите се со изразено билно-овошни ноти на цитруси и папрат. Вкусот е заситен со хармонија, мекост и е елегантно заокружен, со фин долг завршеток. 

Локалитет: Струмица - Радовиш регион

Сорта: Совињон Блан

Температура на слижење: 8ºC - 12ºC

Комбинација со храна: свежи салати, риба, бело месо, тестенини, младо сирење и сушени овошки.

Произведено и транспортирано со особено внимание од сопствени лозови насади. Виното го карактеризира зеленкасто-жолта боја, а аромите се со изразено билно-овошни ноти на цитруси и папрат. Вкусот е заситен со хармонија, мекост и е елегантно заокружен, со фин долг завршеток. 

Локалитет: Струмица - Радовиш регион

Сорта: Совињон Блан

Температура на слижење: 8ºC - 12ºC

Комбинација со храна: свежи салати, риба, бело месо, тестенини, младо сирење и сушени овошки.

Спецификации на производот
Cорта Бело
Вкус Сува
Карактер Свежи
Храна Риба
Храна Gevogelte
Храна Светли сирења
Храна Салати
Храна Кремасти јадења
Грозје Совињон Бланк
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš Alexandria Cuvee White

Dry white wine - Fresh – Fruity
Од €11,25 со данок

Tikveš Alexandria Cuvee Red

Dry red wine - Vol - Fruity - Spicy
Од €11,85 со данок

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Tikveš Temjanika Special Selection

Dry white wine - Floral
Од €8,95 со данок
top