Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Далвина Купидон

Пенливо вино, свежо, минерлно
Винарија: Dalvina
€19,95 со данок
+ -

Традиционално подготвено вино, со повторна ферментација после флаширањето, каде што најголемиот дел од јаглерод диоксидот е  природно фромиран. Овој метод овозможува во високо квалитетното вино да се формираат мали бисерни меурчиња кои на изладена  чаша волшебно се прилепуваат и траат прилично долго. Создадено е да биде врв на секоја прослава и сите празнични моменти,  оваа е вино кое е богато со свежина и шарм која сеуште може да се почуствува после првата голтка.
Реминисцентните араоми на зачинета јаболка и созреана круша, како и штотуку испечениот леб заслужуваат шармантни комплименти. 

 

Локалитет: Струмица

Сорта: Шардоне

Најдобро се служи: 6ºC - 10ºC

Комбинација со храна: Аперитив, остриги на половина, пате на тост

 

Традиционално подготвено вино, со повторна ферментација после флаширањето, каде што најголемиот дел од јаглерод диоксидот е  природно фромиран. Овој метод овозможува во високо квалитетното вино да се формираат мали бисерни меурчиња кои на изладена  чаша волшебно се прилепуваат и траат прилично долго. Создадено е да биде врв на секоја прослава и сите празнични моменти,  оваа е вино кое е богато со свежина и шарм која сеуште може да се почуствува после првата голтка.
Реминисцентните араоми на зачинета јаболка и созреана круша, како и штотуку испечениот леб заслужуваат шармантни комплименти. 

 

Локалитет: Струмица

Сорта: Шардоне

Најдобро се служи: 6ºC - 10ºC

Комбинација со храна: Аперитив, остриги на половина, пате на тост

 

Спецификации на производот
Cорта Bubbelwijn
Вкус Сува
Карактер Минерал
Карактер Свежи
Грозје Шардоне
Храна Аперитив
top