Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Далвина Вранец Амфора

Полу суво црвено вино
Винарија: Dalvina
€7,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€7,15
€6,75
+ -

Вранецот е многу  стара  локална сорта,  ферментирано  на исклучителен традиционален начин со користење на амфори, исти такви како ште се најдени  на местото каде моментално се сместени лозовите насади на Далвина. балансирано, деликатно и ароматично вино кое ги смирува сите сетила. Се препорачува со празнични  јадења особено во ладните зимски денови.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Вранец

Најдобро се служи: 16ºC - 18ºC

Комбинација со храна: Свинско месо, јагнешко месо, говедско месо, мелено и печено месо.

 

 

Вранецот е многу  стара  локална сорта,  ферментирано  на исклучителен традиционален начин со користење на амфори, исти такви како ште се најдени  на местото каде моментално се сместени лозовите насади на Далвина. балансирано, деликатно и ароматично вино кое ги смирува сите сетила. Се препорачува со празнични  јадења особено во ладните зимски денови.

 

Локалитет: Струмица - Радовиш

Сорта: Вранец

Најдобро се служи: 16ºC - 18ºC

Комбинација со храна: Свинско месо, јагнешко месо, говедско месо, мелено и печено месо.

 

 

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Полу - Cува
Карактер Мазна
Карактер Овошен
Храна Свинско месо
Храна Говедско
Храна BBQ
Грозје Вранец
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Dalvina Godsin Temjanika

Semi droge witte wijn - Bloemig - Fruitig
€11,95 со данок

Stobi Macedonian Royal Reserve Temjanika

Semi zoete wijn - Bloemig
Од €6,25 со данок

Stobi Macedonian Royal Reserve Kratosija

Droge rode wijn – Fruitig
Од €5,35 со данок
top