Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Kamnik - Cuvée de Prestige

Сува црвено вино - Елегантно - Интензивно - Целосно и кружно
Винарија: Chateau Kamnik
€29,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€28,45
€26,95
+ -

Суво црвено вино добиено со винификација на внимателно одбрани гроздови од сортите Merlot (43%), Vranec (38%) и Cabernet Franc (19%). Виното се одликува со интензивна рубин црвена боја и допадлива арома на црно ситнозрнесто овошје, надополнетo со зачински поттонови и долг послевкус на капучино и црно чоколадо. Комплексноста на ова кувe се должи на 15-месечното одлежување во нови и делумно користени буриња од француски и американски даб. Вкусот е полн, со висока содржина на екстракт, хармонична свежина и меки сомотести танини кои му овозможуваат на ова вино потенцијал за повеќегодишно созревање во шише.


Препорачливо е виното да се декантира пред послужување.


Локалитет: Скопје

Сорта: Merlot (43%), Vranec (38%), Cabernet Franc (19%)

Најдобро се служи 15-18°С. 

Алкохол: 14.7% Vol.

Комбинација со храна: со јаки сирења или специјалитети од месо и дивеч.

Суво црвено вино добиено со винификација на внимателно одбрани гроздови од сортите Merlot (43%), Vranec (38%) и Cabernet Franc (19%). Виното се одликува со интензивна рубин црвена боја и допадлива арома на црно ситнозрнесто овошје, надополнетo со зачински поттонови и долг послевкус на капучино и црно чоколадо. Комплексноста на ова кувe се должи на 15-месечното одлежување во нови и делумно користени буриња од француски и американски даб. Вкусот е полн, со висока содржина на екстракт, хармонична свежина и меки сомотести танини кои му овозможуваат на ова вино потенцијал за повеќегодишно созревање во шише.


Препорачливо е виното да се декантира пред послужување.


Локалитет: Скопје

Сорта: Merlot (43%), Vranec (38%), Cabernet Franc (19%)

Најдобро се служи 15-18°С. 

Алкохол: 14.7% Vol.

Комбинација со храна: со јаки сирења или специјалитети од месо и дивеч.

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Сува
Карактер Целосно тело
Карактер Интензивно
Храна игра
Храна Говедско
Храна Цврсти сирења
Грозје Мешави
Грозје Merlot
Грозје Вранец
Грозје Cabernet Franc
Ознаки за производ
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Kamnik - Ten Barrels Syrah

Сува црвено вино - Моќен и богат - Елегантен - Комплексен
Од €35,55 со данок

Домаин Лепово Гранд Ковие - 2015

Суво црвено вино - Цврсто - зачинето - Комплекс
Од €33,25 со данок

Камник Монтепулчано

Суво црвено вино - со полно тело
Од €16,20 со данок

Бовин Дисан Барик

Суво црвено вино - интензивно - брилијантно
Од €26,55 со данок
top