Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Камник Кратосија Резерва

Суво црвено вино - Комплетна - Комплексна - Зачинета
Винарија: Chateau Kamnik
€36,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€34,70
€32,85
+ -

Виното Кратосија Резерва од винаријата Камник е прекрасно суво црвено вино. Тоа е мешавина од двете грозје од различните сорти Кратосија и Вранец.

Боја: длабоко темно црвено црвено
Нос: црвени и темни бобинки со дискретни зачинети тонови на каранфилче, кафе од мока и сладок корен.
Вкус: елегантен, комплексен и полно тело, со одлична структура, висок екстракт, меки кадифени танини и долг вкусен вкус.
Стареење: 30 месеци во нови и користени американски и француски дабови буриња.
Синоними: Зинфандел, Примитиво, Трибидраг.
Капацитет за стареење на шишиња: неколку години


Локалитет: Скопје
Разновидност на грозје: Избрани рачно: Кратосија 85% и Вранец 15%
Најдобро се служи на 15-18 ° С.
Алкохол: 15% вол.
Спојување храна: со избрани јаки сирења, италијански колбаси и разни специјалитети од месо.

Виното Кратосија Резерва од винаријата Камник е прекрасно суво црвено вино. Тоа е мешавина од двете грозје од различните сорти Кратосија и Вранец.

Боја: длабоко темно црвено црвено
Нос: црвени и темни бобинки со дискретни зачинети тонови на каранфилче, кафе од мока и сладок корен.
Вкус: елегантен, комплексен и полно тело, со одлична структура, висок екстракт, меки кадифени танини и долг вкусен вкус.
Стареење: 30 месеци во нови и користени американски и француски дабови буриња.
Синоними: Зинфандел, Примитиво, Трибидраг.
Капацитет за стареење на шишиња: неколку години


Локалитет: Скопје
Разновидност на грозје: Избрани рачно: Кратосија 85% и Вранец 15%
Најдобро се служи на 15-18 ° С.
Алкохол: 15% вол.
Спојување храна: со избрани јаки сирења, италијански колбаси и разни специјалитети од месо.

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Сува
Карактер Овошен
Карактер Зачинета
Карактер Комплекс
Карактер Интензивно
Карактер Целосно тело
Грозје Кратозија
Грозје Вранец
Храна Chocolade
Храна Gegrild vlees
Храна црвено месо
Храна Свинско месо
Храна Јагне
Храна игра
Храна Говедско
Храна BBQ
Храна десерти
Храна Чорба
Храна Пиперони пица
Храна Македонски специјалитети за месо
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Stobi Macedonian Royal Reserve Kratosija

Droge rode wijn – Fruitig
Од €5,35 со данок

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Бовин - Александар Куве

Суво црвено вино- Полно - Овошно-Пикантно
Од €11,25 со данок

Далвина Вранец Амфора

Полу суво црвено вино
Од €6,75 со данок
top