Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Kamnik - Ten Barrels Syrah

Сува црвено вино - Моќен и богат - Елегантен - Комплексен
Винарија: Chateau Kamnik
€39,50 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€37,50
€35,55
+ -

Ова суво црвено вино е добиено од истоимената сорта на грозје Syrah, од сопствените насади на винарија Камник. Посебноста на ова вино произлегува од двојната редукција на приносот на грозје, оваа ампелотехничка постапка резултира во парцијално дехидрирање на гроздовите на самата лоза и добивање на фенолно зрело грозје. Виното се одликува со интензивна рубин црвена боја, висок екстракт и потенцијал за созревање. Букетo изобилува со ароми на црвено и црно ситнозрнесто овошје, што се истакнува преку винификација со 5% Вранец. Комплексноста на ова вино се должи на 12-месечното одлежување во нови буриња од американски и француски даб кои допринесуваат за добивање на дискретни зачински тонови на каранфилче, надополнети со мирис на печени колачи, ванила и сладок корен. Вкусот е елегантен и полн со одлична структура, меки и кадифени танини и добро интегрирани дабови ароми со долготраен послевкус. Ова вино има капацитет на повеќегодишно созревање во шише. 


 

Локалитет: Скопје

Сорта: Syrah

Најдобро се служи 15-18°С. 

Алкохол: 15% Vol.

Комбинација со храна: месни специјалитети, особено со игра во пикантни сосови.

Ова суво црвено вино е добиено од истоимената сорта на грозје Syrah, од сопствените насади на винарија Камник. Посебноста на ова вино произлегува од двојната редукција на приносот на грозје, оваа ампелотехничка постапка резултира во парцијално дехидрирање на гроздовите на самата лоза и добивање на фенолно зрело грозје. Виното се одликува со интензивна рубин црвена боја, висок екстракт и потенцијал за созревање. Букетo изобилува со ароми на црвено и црно ситнозрнесто овошје, што се истакнува преку винификација со 5% Вранец. Комплексноста на ова вино се должи на 12-месечното одлежување во нови буриња од американски и француски даб кои допринесуваат за добивање на дискретни зачински тонови на каранфилче, надополнети со мирис на печени колачи, ванила и сладок корен. Вкусот е елегантен и полн со одлична структура, меки и кадифени танини и добро интегрирани дабови ароми со долготраен послевкус. Ова вино има капацитет на повеќегодишно созревање во шише. 


 

Локалитет: Скопје

Сорта: Syrah

Најдобро се служи 15-18°С. 

Алкохол: 15% Vol.

Комбинација со храна: месни специјалитети, особено со игра во пикантни сосови.

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Сува
Карактер Интензивно
Карактер Комплекс
Храна игра
Храна Говедско
Храна BBQ
Грозје Сирах
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Домаин Лепово Гранд Ковие - 2015

Суво црвено вино - Цврсто - зачинето - Комплекс
Од €33,25 со данок

Бовин Дисан Барик

Суво црвено вино - интензивно - брилијантно
Од €26,55 со данок

Бовин - Александар Куве

Суво црвено вино- Полно - Овошно-Пикантно
Од €11,25 со данок

Kamnik Terroir Vranec Grand Reserva

Сува црвено вино - Целосно и кружно - Моќно и богато - Комплексно
Од €71,10 со данок
top