Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Kamnik Terroir Vranec Grand Reserva

Сува црвено вино - Целосно и кружно - Моќно и богато - Комплексно
Винарија: Chateau Kamnik
€79,95 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€75,05
€71,10
+ -

Суво црвено вино добиено од 100 % гроздови од сортата Вранец, природно просушени на самата лоза. Има карактеристична густина за сортата, одлична подвижност и динамичен вискозитет. Виното се одликува со темна рубин црвена боја, а аромата е овошно-зачинска и потсетува на мешавина од зрела капина, боровинка и модра слива, со дискретна нота на нане. Со процесот од 28-месечно зреење во нови барик-буриња од американски даб се добива исклучително полн и интензивен вкус на џем од црно овошје, со долг и перзистентен чоколаден послевкус. 

Хармоничните киселини, меките сомотести танини и комплексното букe со префинета структура му овозможуваат на ова вино потенцијал за долго созревање. Со одлежувањето на подолг период во соодветен амбиент ова вино ќе добие дополнителна комплексност и раскош.

 

Препорачуваме да се декантира пред послужување.

 

Локалитет: Скопје

Сорта: Вранец

Најдобро се служи 16-18°С. 

Алкохол: 16.3% Vol.

Комбинација со храна: со специјалитети од црвено месо, игра во пикантен сос или силни сирења.

Суво црвено вино добиено од 100 % гроздови од сортата Вранец, природно просушени на самата лоза. Има карактеристична густина за сортата, одлична подвижност и динамичен вискозитет. Виното се одликува со темна рубин црвена боја, а аромата е овошно-зачинска и потсетува на мешавина од зрела капина, боровинка и модра слива, со дискретна нота на нане. Со процесот од 28-месечно зреење во нови барик-буриња од американски даб се добива исклучително полн и интензивен вкус на џем од црно овошје, со долг и перзистентен чоколаден послевкус. 

Хармоничните киселини, меките сомотести танини и комплексното букe со префинета структура му овозможуваат на ова вино потенцијал за долго созревање. Со одлежувањето на подолг период во соодветен амбиент ова вино ќе добие дополнителна комплексност и раскош.

 

Препорачуваме да се декантира пред послужување.

 

Локалитет: Скопје

Сорта: Вранец

Најдобро се служи 16-18°С. 

Алкохол: 16.3% Vol.

Комбинација со храна: со специјалитети од црвено месо, игра во пикантен сос или силни сирења.

Спецификации на производот
Cорта Црвено
Вкус Сува
Карактер Интензивно
Карактер Комплекс
Карактер Целосно тело
Храна Свинско месо
Храна игра
Храна Говедско
Храна Цврсти сирења
Грозје Вранец
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Домаин Лепово Гранд Ковие - 2015

Суво црвено вино - Цврсто - зачинето - Комплекс
Од €33,25 со данок

Kamnik - Ten Barrels Syrah

Сува црвено вино - Моќен и богат - Елегантен - Комплексен
Од €35,55 со данок

Kamnik - Cuvée de Prestige

Сува црвено вино - Елегантно - Интензивно - Целосно и кружно
Од €26,95 со данок
top