Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Трајковски - Лозова Ракија Золта

Ракија - духови
Винарија: Тиквеш
€24,95 со данок
+ -

Траиковски ракија од грозје / Ракија Стара Лозова Золта, е традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџи“ за време на тригодишниот период на созревање.

Ракија Стара Лозова Золта е ракија од грозје од винаријата Трајковски. Ракија е еден од најпознатите алкохолни пијалоци на Северна Македонија. Оваа традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџ“ за време на тригодишниот период на созревање. Има интензивна арома на даб, мед, цимет со освежувачки белешки од лесна ванила и кафе. Покрај тоа, можете да вкусите и допир на праска и темни сливи.

 

Место: Неготино

Сорти на грозје: Ризлинг, Шардоне, Смедеревка, Каберне Совињон, Вранец и уште 2 грозје според тајниот рецепт

Храна: како аперитив со салати (како што е традиционалната македонска продажна салата) или чисто „на карпите“.

Траиковски ракија од грозје / Ракија Стара Лозова Золта, е традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџи“ за време на тригодишниот период на созревање.

Ракија Стара Лозова Золта е ракија од грозје од винаријата Трајковски. Ракија е еден од најпознатите алкохолни пијалоци на Северна Македонија. Оваа традиционална, домашна ракија од грозје со специфичен вкус, која непречено се развива во локалниот кичевски даб „благунџ“ за време на тригодишниот период на созревање. Има интензивна арома на даб, мед, цимет со освежувачки белешки од лесна ванила и кафе. Покрај тоа, можете да вкусите и допир на праска и темни сливи.

 

Место: Неготино

Сорти на грозје: Ризлинг, Шардоне, Смедеревка, Каберне Совињон, Вранец и уште 2 грозје според тајниот рецепт

Храна: како аперитив со салати (како што е традиционалната македонска продажна салата) или чисто „на карпите“.

Спецификации на производот
Cорта духови
Вкус духови
Карактер Интензивно
Карактер Комплекс
Храна Аперитив
Храна Салати
Грозје Мешави
Грозје Смедеревка
Грозје Кратозија
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Бовин - Александар Куве

Суво црвено вино- Полно - Овошно-Пикантно
Од €11,25 со данок

Tikveš Temjanika Special Selection

Dry white wine - Floral
Од €8,95 со данок

Tikveš Alexandria Cuvee Red

Dry red wine - Vol - Fruity - Spicy
Од €11,85 со данок
top