Пребарување
Filters
Немате ставки во вашата кошничка.

Venec - Koria

Суво бело вино - свежо - цветно
Винарија: Венец винарија
€14,00 со данок
ВОНРЕДНИ ЦЕНИ - Колку повеќе купувате, толку повеќе штедите
Количина
6+
12+
Цена
€13,30
€12,60
+ -

суво бело вино произведено од сортата Темјаника од сопствените лозја на винаријата лоцирано во селото Корија. се карактеризира со кристално светло-жолта боја. Вино со исклучителна свежина и надмоќна арома на свеж босилек, старец, бели цвеќиња и мед. Експлозија на камени плодови, доминираат млади праски, зачини и бел пипер на непцето. Прекрасно продолжено јадење.

 

Локалитет: Кавадарци, Смолник, Вардарска долина

Сорта: Темјаника 

Алкохол: 12,5%

Најдобро се служи: 8ºC - 10ºC

Комбинација со храна: аспарагус, сино сирење, аперитив.

 

суво бело вино произведено од сортата Темјаника од сопствените лозја на винаријата лоцирано во селото Корија. се карактеризира со кристално светло-жолта боја. Вино со исклучителна свежина и надмоќна арома на свеж босилек, старец, бели цвеќиња и мед. Експлозија на камени плодови, доминираат млади праски, зачини и бел пипер на непцето. Прекрасно продолжено јадење.

 

Локалитет: Кавадарци, Смолник, Вардарска долина

Сорта: Темјаника 

Алкохол: 12,5%

Најдобро се служи: 8ºC - 10ºC

Комбинација со храна: аспарагус, сино сирење, аперитив.

 

Спецификации на производот
Cорта Бело
Вкус Сува
Карактер Свежи
Карактер Флорални
Карактер Зачинета
Храна Аспарагус
Храна Цврсти сирења
Храна Аперитив
Грозје Темјаника
Ознаки за производ
Корисниците кои го купиле овој предмет исто така купија

Tikveš T’ga za Jug

Semi dry red wine - fruity - intense
Од €6,75 со данок

Попов Вранец Смолник

Суво црвено вино - Овошно
Од €8,95 со данок

Dalvina Godsin Temjanika

Semi droge witte wijn - Bloemig - Fruitig
€11,95 со данок

Попов -Вранец Резерва

Суво црвено вино - Овошно, Пикантно - Полно тело
Од €11,25 со данок
top